Legice u kuhinji - portal o dobroj papici

Večera u restoranu Halasi (Mađarska)

objavljeno 08 Studeni 2015 od

Ako bih morala ikome preporučiti neki restoran s prekrasnom ponudom, divnim pogledom i zbilja korektnim cijenama – to bi bio upravo ovaj restoran. Jedina mana mu je (pogađate) što je preko granice. Pošto barem jednom u dva mjeseca suprug i ja obavimo shopping u obližnjem Tescu, red je bio da si nađemo i omiljeni restoran nedaleko trgovine.
Restoran Halasi nalazi se u malom mjestašcu Villany poznatom po svojoj vinskoj cesti, vinogradima i naravno vinarijama.

Mjesto izgleda baš onako kako bi trebalo izgledati ono koje se bavi 'vinskim turizmom'. Na svakom koraku su vinarije, mali restorani zgurani u ulici jedan do drugog u kojima možete kušati vina i krasnu gastronomsku ponudu, a sve to uz vrlo ljubazne domaćine.

Restoran Halasi uređen je dosta rustikalno, drveni 'štih' je na svakom koraku, zaboravljena oruđa za rad u polju....
sve u svemu osjeti se toplina i gostoljubivost čim sjednete na terasu. Smile

Unutarnje uređenje nismo zagledali jer smo bili dok se još moglo sjediti vani na toplom suncu i uživati.
Pogled s terase restorana je očaravajuć, nepregledno zelenilo vinograda i voćnjaka. Savjetujem da se prošećete pored samog bara te ćete doći na malu 'izvidnicu' i tu će vam se pružiti još bolji pogled Smile

Ako vodite djecu sa sobom, spremni su i za njih!
Imaju dio terase priređen za kikače, dovoljno velik da mogu trčati, skakati, penjati se...pa čak i sakriti se ispod igraonice u mali skriveni 'dvorac'. Smile

Za piće sam naručila klincima i sebi domaću limunadu od naranče, limuna, limete i domaćeg sirupa od maline. Očaravajuće Laughing 
Klincima se nisu previše svidjeli komadi voća u soku ali spretni konobar je riješio i taj problem.

Pošto klinci nisu oduševljeni ni isprobavanjem novih okusa, njima smo naručili pohanu piletinu i pommes. Klasika koja kod njih uvijek prolazi.
Čak i oni tako mali bili su impresionirani načinom posluživanja jer jedu na 'cigli' kako su rekli Laughing Misija ispunjena, pojeli su sve!Mi smo naručili njihov zbilja vrhunski specijalitet, vrat koji je pravljen sous vide metodom.
Odnosno, meso se pakira u posebne vrećice koje se vakumiraju, te se meso 'kuha' u vodenoj kupelji na točno određenoj temperaturi (postoji specijalan uređaj za ovu metodu) do čak 5 dana (ovisno o vrsti mesa koju pripremate), te se nakon toga začini i samo lagano prepeče na roštilju.
Na samom mesu nalazio se i kremasti umak od češnjaka i pesto.
Dodatak jelu bilo je povrće sa žara za koje mi dan danas nije jasno kako uspiju da ostane savršeno, ali zbilja savršeno sočno.Malo je reći da smo bili oduševljeni, zapravo bili smo toliko oduševljeni da je suprug ponovio izlazak u isti restoran nakon samo par dana Smile
Nakon glavnog jela poželjeli smo nešto slatko, izabrali smo čokoladni mousse s višnjama, te panna cottu s pjenicom od maline i sladoledom od breskve. Bolju panna cottu nisam u životu probala. Časna riječ!

Da se razumijemo, sve su bile jako jako fine, ali ovo...ovoga se ne možete zasitit, kombinacija savršeno pogođenih okusa!
Oduševili su me i jer je moje stručno oko primjetilo da je u samoj panna cotti prava vanilija tj. njezina zrnca. Mousse je savršeno kremast i osjeti se prava tamna čokolada, te se doslovno topi u ustima.

Plaćati možete u mađarskim forintama ili karticama. Wink

Da ne duljim, ovo je restoran koji vrijedi, ali zbilja vrijedi posjetiti i jako dugo će imati moju preporuku.

Kristina

Kristina

“This is my invariable advice to people: Learn how to cook- try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all have fun!” Julia Child

Pogledajte i ove recepte

Ostavi komentar

Zadnje objavljeno

Najviše čitano

Vi ste ovdje:Naslovnica O legicama Blog Večera u restoranu Halasi (Mađarska)