Legice u kuhinji - portal o dobroj papici

Kako očistiti pećnicu bez kemijskih sredstava

objavljeno 31 Kolovoz 2014 od

Nitko ne voli čistiti pećnicu pa tako ni mi. Ali nekoliko puta godišnje jednostavno tom poslu ne možemo pobjeći ma koliko bi htjeli. Smile

Savjetujemo kako to učiniti bez kemijskih sredstava koji nas još više odbijaju od tog posla.

Najveći problem se zapravo dogodi kad se masnoće talože i talože, odnosno ne očiste se odmah. Takve tvrdokorne masnoće probajte očistiti pomoću sode bikarbone, octa i limunske kiseline.

Uključite pećnicu na 250 stupnjeva. U vatrostalnu posudu nalijte litru vode i dodajte 5 žlica sode bikarbone. Stavite posudu u pećnicu, zatvorite i ostavite 30-ak minuta.

Nakon toga ju isključite i ostavite da se hladi. Kad se ohladi, izvadite posudu iz pećnice poprskajte ju alkoholnim octom, ostavite da djeluje 20-ak minuta i prebrišite.

Ako su na staklu od vrata još uvijek vidljivi tragovi masnoće, nanesite malo vode na staklo, pospite sodom bikarbonom i limunskom kiselinom. Ostavite 10-ak minuta i masnoću otklonite aluminijskom folijom. Odlična je za ribanje stakla jer ne ostavlja tragove i ogrebotine, a učinkovita je.
Na kraju samo još prebrišite vlažnom krpom i vaša pećnica sjaji.

Možda vam se ovaj proces čini dugotrajnim ali isplati se probati. U svakom slučaju bolja opcija od ribanja kemikalijama.

Sanda

Sanda

"Jedna od lijepih stvari u životu je što imamo pravo stati, ma što radili, i posvetiti svoju pažnju hrani." Luciano Pavarotti

Ostavi komentar

Zadnje objavljeno

Najviše čitano

Vi ste ovdje:Naslovnica Savjeti Korisni savjeti Kako očistiti pećnicu bez kemijskih sredstava