Legice u kuhinji - portal o dobroj papici

Kako iskoristiti talog od crne kave

objavljeno 15 Rujan 2014 od

Najnoviji trik koji sam čula, a odnosi se na talog od kave je taj da efikasno tjera komarce tako što suhi talog zapalite na komadiću alu folije i pustite da gori. Nisam probala, ali kažu da djeluje Smile

Osim što tjera komarce talog od kave možete iskoristiti i na sljedeće načine:

- suhi talog stavite u hladnjak ako imate različitih namirnica kako bi uklonio mirise i spriječio njihovo miješanje. Također efikasno uklanja neugodne mirise iz kante za smeće.

– Uz pomoć taloga od kave možete ukloniti ogrebotine s površina namještaja od tamnog drveta. Pomiješajte talog s malo vruće vode i utrljajte u ogrebotine na namještaju.

– Talogom od kave pomiješajte s malo glicerina možete brisati tamne stvari od kože.

– Talog je također odlično gnojivo za biljke koje vole "kiselije" tlo.

- Kako vaša mačka ne bi obavljala nuždu na mjestima koja nisu za to, pospite talog kave i budite sigurni da će to mjesto maca izbjegavati.

- U svrhu ljepote iskoristite ga za piling tijela i anticelulitne obloge. Anticelulitni oblog napravite na sljedeći način: U posudi izmiješajte šalicu taloga od kave, maslinovo ulje i sol. Ulijte dovoljno ulja kako biste dobili gustu pastu. Pola sata prije tuširanja nanesite smjesu na celulitna područja, omotajte folijom i ostavite da djeluje pola sata. Isperite mlakom vodom.

Sanda

Sanda

"Jedna od lijepih stvari u životu je što imamo pravo stati, ma što radili, i posvetiti svoju pažnju hrani." Luciano Pavarotti

Ostavi komentar

Zadnje objavljeno

Najviše čitano

Vi ste ovdje:Naslovnica Savjeti Korisni savjeti Kako iskoristiti talog od crne kave