Legice u kuhinji - portal o dobroj papici

Kompot od višanja

objavljeno 06 Lipanj 2014 od

Odličan način za iskoristiti višnje je i neizostavan kompot. Cijena kompota u trgovačkim centrima uopće nije mala i ako imate svoje voće koje možete iskoristiti, učinite to. Priprema ovog kompota je vrlo jednostavna, a rezultat je cjelogodišnje uživanje u višnjama.

Ako nemate onaj mali plastični stroj za odstranjivanje koštica, savjetujem da ga nabavite. Jednostavan za korištenje, nije skup, a funkcionira nekoliko godina. Prednost je i što odstrani koštice, a ne razdvoji višnju.

Osim višanja za koje na žalost nemam količinu jer smo ih u isto vrijeme brali, prali i čistili, potrebna će biti voda, šećer i konzervans.

Omjer vode i šećera je 2:1. Za deset teglica višanja bit će vam dovoljno 2 l vode, 1 kg šećera i pola vrećice konzervansa.

Višnje operite, odstranite koštice i složite u teglice. Vodu stavite prokuhati sa šećerom. Kad prokuha, skinute s vatre i umiješajte konzervans. Kad se konzervans istopi, sipajte tekućinu u teglice. Dobro zatvorite i okrenite naopako. Tako ih ostavite 15 min. Okrenite ih na pravu stranu i poslažite na toplo mjesto, zamotajte i ostavite da se postepeno hlade.

Sljedeći dan poslažite u smočnicu i to je to, vaš kompot spremno čeka da ga konzumirate. 

Sanda

Sanda

"Jedna od lijepih stvari u životu je što imamo pravo stati, ma što radili, i posvetiti svoju pažnju hrani." Luciano Pavarotti

Dodatno iz ove kategorije: Džem od goji bobica »

Ostavi komentar

Zadnje objavljeno

Najviše čitano

Vi ste ovdje:Naslovnica Špajz Kompot od višanja